top of page

2019, Let's DO it?!!

(noot van de schrijver: deze blog is op een eerder moment gepubliceerd op Facebook en later hier toegevoegd)


Volgende week maandag is het blue monday, in Wikipedia gedefineerd "als de datum voor de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar". Dit zou volgens een Britse onderzoeker te maken hebben met het feit dat goede voornemens mislukt zijn..


Wil je dit jaar dingen anders doen? Iets veranderen, een gewoonte aanleren of juist belemmerende gedachten los laten? Met een Access Bars sessie kan dit eenvoudig en snel. De eerste dagen van het nieuwe jaar zijn voorbij. Ik heb nooit (goede) voornemens gehad aan het begin van het jaar. Heb jij goede voornemens? En lukt het je om ze te realiseren? Evalueer je na een tijdje met jezelf of je het gedaan hebt en wat het resultaat is?


Naast dat ik geen voornemens had, had ik tegelijkertijd ook geen duidelijke doelen, soms wat vaags in de zin van ik ga dit jaar nu eindelijk echt “opruimen” of “foto’s afdrukken” of “ gezond eten”. En als het jaar vorderde had ik wel iets opgeruimd, wel 1 fotoboekje gemaakt en mijn ontbijt verandert. Vaak gaf het een onvoldaan gevoel, had ik gedaan wat ik begin van het jaar wilde? Ik kon daar wel een ‘ja, soort van’ antwoord opgeven, maar echt concreet was het niet (wat niet heel raar is met vage doelen😉).


De afgelopen tijd heb ik inzichten en positieve ervaringen opgedaan met het stellen van een concreet doel met een concrete deadline. En belangrijker nog: om te voelen welk gevoel het me geeft als ik dat doel gehaald heb. Door te focussen op 1 (of hooguit 4) doelen en daar bewust iedere dag een intuïtieve of afgestemde kleine of grote actie in te doen, kan er een verandering optreden. Door iets 30 dagen te doen, wordt het een gewoonte. Zo heb ik vorig jaar voor mijn doen grote veranderingen in mijn voedingspatroon aangebracht, omdat ik me veel energieker en fitter wilde voelen. Ik eet nu minder koolhydraten en meer eiwitten en vetten en met als gevolg dat ik o.a. geen brood, aardappelen, rijst en pasta meer eet. Toen ik begon had ik sceptische gedachten en stemmetjes (de bla-bla in mijn hoofd), maar nu ruim 3 maanden later zit het in mijn systeem. Ik hoef er niet meer over na te denken bij het boodschappen doen en bereiden van het eten. Het is een gewoonte geworden. En ik voel me er supergoed bij! Ik heb veel meer energie en ervaar meer helderheid in mijn hoofd.


Dit smaakt naar meer… Voor dit jaar is mijn voornaamste doel om meer discipline en helpende gewoontes te ontwikkelen door iedere dag 1 actie te doen die me stap voor stap dichterbij brengt naar wat belangrijk voor me is. Om te "GAAN" doen! Dit op de gebieden geluk, gezondheid en groei. Hierbij laat ik me coachen en volg ik trainingen of cursussen. Een goede coach blijft zelf ook in ontwikkeling, is mijn credo.


Wat mij het afgelopen jaar enorm geholpen heeft om beperkende gedachten en belemmeringen op te ruimen, te “deleten van mijn harde schijf” als het ware, is de training Access Bars ™. Bars zijn 32 punten op je hoofd. In deze punten zit lading van ideeën, gedachten, overtuigingen, emoties en overwegingen opgeslagen. Door deze punten met zachte aanraking te activeren, wordt deze spanning ontladen.

Het is een effectieve techniek voor verminderen van stressgevoelens, angsten, depressieve gedachten, een "vol, druk hoofd" en verbetering van slaap en ontspanning.


Heb je interesse en wil je dit een keer ervaren?

Mijn januari-aanbieding geldt nog 2 weken: in plaats van 66 euro voor een 60 minuten-sessie kun je dit nu ervaren voor 33 euro. Hiervoor is nog 1 plaats beschikbaar. Wil je dit jaar opgeruimd en doelgericht beginnen? Dan kun je een afspraak maken voor een complete sessie van 90 minuten die bestaat uit coaching en de bars voor 88 euro.


Ik ont-moet je graag! Ik wens je een jaar vol liefde, gezondheid, vreugde en gemak 💖

#laughlovelive #ziebenGA #nieuwjaar #positievegewoonte


14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Home

Zie Ben Ga Coaching

Van "overleven" naar fijn verder leven na een verlies
bottom of page