Wil je kijken naar je verlies?

"Het was zo donker dat ik overal lichtpuntjes zag."

Loesje

Het overlijden van een dierbare, kan je het gevoel geven dat de grond onder je voeten verdwijnt..., dat alles op zijn kop staat, niets meer hetzelfde lijkt, of dat je "de weg" of jezelf (een beetje) kwijt bent.., dat je jezelf aan het verliezen bent...

De confrontatie met verlies en rouw kan moeilijk zijn. Je voelt pijn, emoties of leegte. Je weet even niet hoe je hiermee om kunt gaan. Het kan zijn dat je leven lijkt stil te staan. Of alles kan uitzichtloos lijken.

Uitingen van de pijn kunnen zijn: boosheid, lusteloosheid, ontkenning, vermoeidheid, depressiviteit, eenzaamheid, rusteloosheid, concentratieverlies en inslaap- en doorslaapproblemen.

Heb je behoefte aan een luisterend oor?

Behoefte aan begeleiding bij het kijken naar en erkennen van wat er is gebeurd? (ook het accepteren dat je bepaalde emoties, gebeurtenissen misschien nog niet kunt accepteren).

Wil je verkennen wat een volgende stap kan zijn?

Door het toelaten van de gevoelens die je hebt kan deze gebeurtenis stap voor stap verweven worden in je leven. De herinneringen er laten zijn los van de emotie(s).

Als begeleider wil ik naar de pijn en het verdriet die jij met je meedraagt luisteren, er samen naar kijken en helpen ver-lichten. Belangrijk is dat je (weer) gaat inzien dat verdriet en vreugde bij elkaar horen: als er ruimte voor het één is, komt er ook weer ruimte voor het ander.

Voor mensen die in een kleine groep begeleiding willen bij het verwerken van het verlies van een dierbare en ervaringen uit willen wisselen, bied ik de workshop "Verder leven met verlies". Voor informatie klik hier.

Home

Zie Ben Ga Coaching

Van overleven naar leven na een dierbaar verlies

​© 2020, door Zie Ben Ga Coaching, alle rechten voorbehouden

  • Wix Facebook page
  • Instagram
  • LinkedIn Social Icon
  • Wix Google+ page